Over een maand is het al zover - Reisverslag uit Harlingen, Nederland van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu Over een maand is het al zover - Reisverslag uit Harlingen, Nederland van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu

Over een maand is het al zover

Door: Janny

Blijf op de hoogte en volg Janny

11 Februari 2012 | Nederland, Harlingen

Toen we in september onze tickets naar Cuba boekten leek het nog zover weg maar over een maand is het al zover! De inentingen zijn inmiddels gehaald, visa zijn binnen en de koffers nog niet gepakt. Ik hoor mijn collega Boersen bijna zeggen: Heb je die nog niet ingepakt!! Volgens hem doe ik dat altijd veel te vroeg. Ik hou nu eenmaal wel van een beetje op tijd de dingen klaar hebben. Woensdag 14 maart vliegen we om 9.00 uur vanaf Schiphol naar Havanna. We blijven 3 dagen in Havanna. Daarna halen we onze huurauto op en vertrekken naar Vinales. Vinales ligt aan de westkant van Cuba. Hier zijn de tabaksplantages waar de tabak voor de echte Cubaanse sigaren vandaan komt. Daarna gaan we naar Las Terrazas alwaar een soort eco natuurreservaat is. De volgende stop is Santa Clara. In Santa Clara is oa het Mausoleum van Che Guevara. Dan gaan we verder naar Trinidad. Schijnt een erg mooi stadje te zijn. Onderweg daarnaar toe komen we door de Topes De collantes een prachtig gebied in de bergen. Daarna gaan we verder naar het oosten en verblijven we een nacht in Camague. We trekken nog verder naar het oosten naar de bergen van de Sierra Maestra. Hier gaan we een tracking doen naar La Commadancia, het hoofdkwartier van Fidel Castro en Che Guevara. Hier blijven we 2 nachten om dan verder te gaan naar Santiago de Cuba. Als het goed is blijven we hier 3 nachten. ALS HET GOED IS........we zouden 3 weken naar Cuba maar onze terugvlucht is gewijzigd naar 3 dagen later!! Via een tussenvlucht hadden we 1 dag later kunnen vertrekken maar Iris heeft ons ervan weten te overtuigen dat het GEEN ENKEL PROBLEEM is dat we 3 dagen langer wegblijven. Moeders heeft het er moeilijker mee dan zij!! Maar de bevestiging van het hotel is er nog niet dus misschien veranderd Santiago nog in ergens anders. Daarna gaan we naar de kust. Naar Baracoa. Baracoa ligt in een subtropisch gebied dus weer heel andere natuur. En dan volgt ons laatste stuk naar Guardelavaca en gaan we nog een paar dagen relaxen aan het strand. En dan hopen we op 7 april weer veilig te landen op Schiphol waar mijn lieve vadertje weer op ons staat te wachten..... Ik heb begrepen dat het internet op Cuba nou niet je van het is dus geen idee hoe het met het plaatsen van de reisverslagen zal gaan. Zo luxe als in Florida zal het niet zijn. Toch zal het af en toe wel lukken om wat reisverslagen te plaatsen. En wat toch ook erg leuk is als je onderweg bent, wat berichtjes uit Nederland te lezen. Ik ben benieuwd hoe het met ons Spaans zal gaan. De woordenboeken mee is geen luxe volgens mij. We hebben nog 4 weken om het Spaans onder de knie te krijgen. Wie weet lukt dat nog.

• 12 Februari 2012 - 07:53

Jan En Wiep:

goeie morgen
    het hele reis plan al klaar
    lijkt fantastisch zou zo mee willen
    liefs van ons

• 12 Februari 2012 - 09:08

Karel Rosema :

Leuk je reisverslag te ontvangen. Maak er iets moois van.
    groetjes
    karel

• 16 Februari 2012 - 10:30

DubbelD:

Hey luitjes, dat is een hele onderneming. Hopen dat het internet het een beetje doet, want een beetje Cuba naar Nederland brengen is toch wel erg leuk.