Eindelijk Internet
Door: Janny
Blijf op de hoogte en volg Janny
19 Maart 2012 | Cuba, Havana
Zaterdagmorgen halen we onze Seat Ibiza op. Net 33000 km op de teller dus ik hoop dat deze zich goed houdt met al die slechte wegen hier. We rijden probleemloos havanna uit op weg naar Vinales. We wilden langs de kust rijden maar de bewegwijzering is hier niet eens beroerd, die is er gewoon niet! En voordat we het weten zitten we op de snelweg richting VInales. Ook geen probleem. De Vinales vallei is prachtig!! Hele mooie bergen met rode heuvels ertussen. We gaan nog meer terug in de tijd want de ossen met wagens, paarden met wagens en oude fietsen zijn hier hele normale vervoermiddelen. Wat hebben wij het dan goed. Ons hotel ligt op een heuvel ( na slechts 1 keer vragen direct gevonden!! ) met een werkelijk prachtig zicht op de vallei. Ongelooflijk. Voor zondagmorgen staat een paardrijtoch in de planning. James heeft behoorlijk last van zijn lies en heup en het lijkt verstandiger niet mee te gaan. Dus hij lekker chillen en ik paardijden. Ben ik de enige van de groep!! Dus privetour met een leuke Cubaan. Helaas spreek ik geen Spaans en hij geen Engels dus een gesprek is lastig. We gaan door de weilanden heen. Wat is dit geweldig!! Na anderhalf uur komen we bij een tabaksboer aan. Die maakt verse ananas voor ons. Heerlijk! Hij laat ons zijn schuur zien waar alle tabaksbladeren hangen te drogen. Dit moet voor een roker een eldorado zijn! Het ruikt er heerlijk. Hij verteld ons wat er allemaal gebeurd met de bladeren voordat ze gerold kunnen worden. Daarna toont hij ons hoe de sigaren gerold worden. Bijzonder om te zien. Wat weer minder is dat van zijn hele opbrengst hij 98% aan de staat moet afdragen. Hij krijgt daar wel wat geld voor maar dat is niet veel. Ik koop wat sigaren dan dan gaan we terug richting hotel. Een supertocht met een beurse kont als gevolg maar dat mag de pret niet drukken. Vanmorgen zijn we op weg gegaan naar Las Terrazas. Een prachtige route door heuvels met ontzettend mooie gezichten. De fotos volgen later want ik kan ze hier niet uploaden. De heuvels zijn ontzettend groen met veel banane bomen, palmbomen en allerlei andere mooie planten waar ik de naam niet van weet! Ik kan amper een rododendron van een Hortensia onderscheiden dus laat staan dat ik dit weet. Na slechts 4 keer verkeerd gereden te zijn komen we in Las Terrazas aan. Een prachtig hotel op een heuvel. Wij slapen echter in een Casa bij een alleraardigste Cubaanse meneer die een heerlijk bakje koffie voor ons zet. We kletsen wat, James ruilt wat muntjes en ff wat drinken. We besluiten nog naar de watervallen te gaan. Nou, het is een prachtig gebied maar waterval is iets te overdreven. Terug naar het hotel eerst maar even getankt. De tank was al half leeg en zoals iedereen wellicht wel weet ; Ik hou er niet van om in den vreemde met een lege tank te rijden.De benzine kost hier ongeveer E 1,10 per liter. In dit hotel kunnen we internetten dus nu maar snel een verslag maken. Morgen gaan we naar Santa Clara en overmorgen naar Trinidad! Schijnt erg mooi te zijn. Lieve mensen, we hebben het reuze naar ons zin, het is heerlijk weer, onze magen doen het nog redelijk goed dus die Janny wordt iets relaxter...Zodra we weer internet hebben volgt het volgende verslag!
Liefs James en Janny
PS IRIS ; Hoe is het met Luca??
19 Maart 2012 - 22:46
K. Rosema:
En ik maar denken dat je groene vingers hebt. Is nog iets van het paard over?
Groetjes. -
19 Maart 2012 - 23:04
Peter (Red Devil):
Mijn God, kon het verhaaltje niet een beetje langer. Zo is het wel erg kort hoor. En ik merk het al: niks afvallen daar. Heerlijke kip, bonen zijn lekker, aardappeltjes eieren met en zonder smurrie. Kortom; de kilo's komen er gewoon bij in plaats van af.
Zei ik toch?!?!?!?
Geniet er nog maar van, jullie zijn nog lang niet terug.
je rooie collega.
(p.s. 26 april mogen we samen naar Utrecht voor ons EVC feessie. Weet je het alvast) -
20 Maart 2012 - 08:24
Marina Helfferich:
Hoi James en Janny,
Wat een leuk verslag, we zaten er helemaal in, ik heb het hard voorgelezen.
Een hele ervaring hoor. Siebe mist je al in de kantine. Het is hier ook zonnig mooi weer , maar nog wel een beetje koud. Groetjes Siebe en Marina -
20 Maart 2012 - 09:46
Dosi:
Zo hey, dit verhaal wordt een best seller. Fijn te lezen dat jullie het nu al zo naar jullie zin hebben, en dan duurt de vakantie nog wel even. Kun je nagaan wat nog volgt... Ik moet jullie ook de groetjes doen van mama en een hele dikke knuffel geven. En daar sluiten wij ons natuurlijk bij aan. Have fun!!! -
20 Maart 2012 - 11:42
Marion:
Super!! -
20 Maart 2012 - 12:28
Klaas Hofman:
Mooi verslag en wie verre reizen doet kan veel verhalen.
Culinair zijn jullie goed bezig.
Wens jullie een prettige voortzetting met mooie avonturen. -
20 Maart 2012 - 13:51
Anita Veen:
Wat een geweldige ervaring voor jullie. Toevallig dat ik net bij een gezin geweest ben (lees werken) die ook een reis naar Cuba gemaakt hebben. Zij vonden het zo heel erg gewldig. Mede daardoor ook naar jullie benieuwd wat je nog meer te zien krijgt.
Groet Anita. -
20 Maart 2012 - 14:09
Iris:
hee papa en mama,
wat een verslag zeg! Ik zal opa straks wel even bellen. Op dit moment lig ik niet fit op de bank, maar ik overleef het wel! Tetze heeft een heerlijk ontbijtje voor me gemaakt. Gister heb ik een lekker groentesoepje gemaakt met een stokbroodje, zondag heb ik iets nieuws uitgeprobeerd; penne met zalm en spinazie (viel erg in de smaak haha!) Met Luca gaat het goed, hij is die bench nu wel meer dan zat. Hij zit er dan ook niet zo vaak in, want hij draait helemaal door. Luca begint nu Whiskey trekjes te krijgen, al dat gemiauw! We letten goed op hem! Met Whiskey gaat het natuurlijk ook goed! Maak je geen zorgen, ik red me prima! Het gaat tot nu toe hartstikke goed! Geniet ervan! En lekker bruin worden daar! Kusjeeeee <3 -
20 Maart 2012 - 14:11
Iris:
en ik verwacht natuurlijk nog wel prachtige foto's hè ! ;) -
20 Maart 2012 - 18:11
Hester En Pee Wee:
heel goed verslag het lijkt wel of wij er ook zijn!
is er ook een mooie cubaanse voor het "bewerken " van James zijn heup?
gaat het vast héél snel over!
héél veel plezier,knuffels...etc.
drive safely. -
20 Maart 2012 - 18:37
Albertje:
Wat een mooi verslag meid, wel lang maar mooi beschreven. Heel veel plezier en ben benieuwd naar het volgende verslag. Liefs -
20 Maart 2012 - 18:55
Ellen:
Tjonge jonge wat heeft die bloedmooie douariere met dat veel te korte rokje met James gedaan dat hij nu zoveel last heeft van zijn lies??? Gelukkig ben je ook al bij de sigarenfabriek geweest dus ik hoef me om jou geen zorgen te maken...
Geniet er van deze reis ik kijk uit naar het volgende verslag. -
20 Maart 2012 - 20:46
Wiep:
heb weer met plezier je verslag gelezen
kijk nu al uit naar de volgende
liefs ook van jan natuurlijk -
21 Maart 2012 - 19:47
Feija :
Wat weer leuk om jullie belevenissen te lezen het is allemaal weer zo goed en geestig beschreven. Daar heb je beslist talent voor Janny (een veelzijdig mens dus!!) Geniet lekker van het mooie weer,het land en elkaar. Ik kijk uit naar jullie volgende verslag. X Feija -
22 Maart 2012 - 08:01
Leen:
hey Janny en James, wat fantastisch om te lezen dat jullie Cuba zo mooi verkennen en dat Janny zich eindelijk kan gaan ontspannen; dat prive tochtje te paard.....moet je goed hebben gedaan! Geniet er van jullie bei en maak mooie foto's, ben zeer benieuwd!! Liefs van Leen -
22 Maart 2012 - 13:50
Audrey:
Wat een pracht verhaal. Waan me weer 18,5 jr terug.
23 Maart 2012 - 10:18
Tom En Marion:
Vermakelijk vakantie verslag! Ga zo door. Waar smaakt mohito eigenlijk naar? Je weet het, wij willen altijd alles mee-proeven!