The Keys - Reisverslag uit Key West, Verenigde Staten van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu The Keys - Reisverslag uit Key West, Verenigde Staten van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu

The Keys

Door: Janny

Blijf op de hoogte en volg Janny

09 Juni 2011 | Verenigde Staten, Key West

Dinsdagmorgen zijn we vertrokken vanuit Naples naar Key Largo. We hadden een beetje moeite de juiste weg te vinden want Tom Tom wilde een andere weg dan ik. En tja dan moet je wel es ff omkeren en een andere weg nemen. Gelukkig zijn er door de Everglades niet al te veel wegen dus veel kan er niet mis gaan. Voor we vertrokken de tank nog maar even gevuld want ik hou niet van een halfvolle tank. Of halfleeg, het is maar net hoe je het bekijkt. Mijn vader maakte er vroeger een sport van om de tank zo leeg mogelijk te rijden. Ik werd er peu nerveu van. Ik ga dat dus niet doen. Halverwege de Everglades kwamen we nog voorbij een Indianensta, de Miccosulee stam. Er zou een erg leuk indianendorp zijn. Dus wij gestopt en es gekeken. Het was bijna net zo erg als die Jungletocht. 3 keer niks. Dus maar snel weer verder. Wij vonden de rit door de everglades verder redelijk eentonig. Bij Miami kwam er weer leven in de brouwerij maar helaas moet deze stad nog een paar dagen op ons wachten. Wij gaan eerst op weg naar de Keys. Onze eerste stop is in Key Largo. Ik had nog een beetje een dromerig beeld van de Keys denk ik want het is tot aan Key Largo in ieder geval een groot circus. Niet echt mooi om te zien. Wel een heerlijk zwembad bij het hotel dus daar hebben we heerlijk gebruik van gemaakt.

Vanmorgen stond Iris haar droomwens op het menu. Een duik met de dolfijnen. Hiervoor moesten we een uurtje rijden richting Key West. Toen kregen we wel meer een beeld van hoe de keys er ook uit kunnen zien. Mooie kustlijnen en een prachtige helder groen blauwe zee. Allemaal kleine eilandjes die door bruggen aan elkaar zijn verbonden. Zeker als je op een brug rijdt is het een mooi gezicht. Bij MM 59 is het Dolphin Research Centre. Gelukkig was er nog plaats voor vandaag!! YES YES YES. Na heel even nagedacht te hebben ( want het kost nogal wat ) besloot ik om met Iris mee te gaan. Hoe vaak kom je nu in de gelegenheid om dit te doen! Na wat rondgekeken te hebben bij andere shows was het tijd om de zwemkleren aan te doen. Die kleine meid ( ondanks dat ze 17 is ) vond het zo supergaaf. Eerst in een bad met 2 dolfijnen. Moeder en haar dochter. Tja, dat is misschien ook wel vragen om problemen. De kleine luisterde niet en hup wij met zijn allen weer het bad uit. Dat bad is overigens een afgezet bassin in de zee. Heel erg zout water maar o zo lekker van temperatuur. Na overleg werd besloten dat we met Talon gingen zwemmen. Talon is een mannetjes dolfijn die vandaag 21 jaar geworden is. Talon was een super dolfijn van 600 pond. 1 amerikaanse pond is 450 gram dus dan is ( ff snel uit mijn hoofd gerekend ) 270 kilo. Eerst zwom hij voor ons langs zodat we hem konden aaien. Daarna mochten we aan zijn vin heen en weer zwemmen. SUPER! Zo erg leuk om een dolfijn van dichtbij mee te maken. Die Iris stond echt te stralen in het water. Prachtig! Na nog wat kunstjes gedaan te hebben, De gebruikelijke kus en wat sprongen zat het er helaas al weer op. De foto's staan op een CD en die kan ik nu niet toevoegen aan dit verslag. Dus die komen nog. Gelukkig heeft James nog wat mooie plaatjes kunnen schieten. Daarna doorgereden naar Key West. Het hotel was snel gevonden. Weinig zin om ergens nog wat eten te zoeken en dus maar een MacDonalds van om de hoek gehaald. Zo lekker douchen en dan morgen naar "The Most Southern Point of USA ". En naar het Hemmingway House en andere bezienswaardigheden.

• 09 Juni 2011 - 08:16

Marion:

Super!

• 09 Juni 2011 - 08:48

IRSI:

Wat een prachtige foto's en ja het is ontzettend duur om met dolfijnen te zwemmen. Wordt bij ons ook gedaan, maar daar is het natuurlijk veel leuker en vaak mooier weer denk ik.
    Een onvergetelijke ervaring, dat kan ik me voorstellen. En wat zijn ze zacht van huid hè.
    Liefs ons

• 09 Juni 2011 - 11:23

Wiep:

waauw wat een massel konten zijn jullie zeg,
    lijkt me geweldig om met dolfijns te zwemmen.
    we werden er ook altijd heel blij van als we ze zagen.
    lieve grt van jan en wiep

• 09 Juni 2011 - 18:55

Feija,:

Wat leuk zeg....! Zo'n groot dier en wat een vertrouwen. Liefs

• 10 Juni 2011 - 06:10

Albertje:

Gaaf hoor

• 10 Juni 2011 - 12:56

De Boerselaere:

Dus dat doe je niet alleen in Nederland dat je eigenwijzer bent dan TomTom en er dan vervolgens achter komt dat Tom toch gelijk had.
    Sommigen leren het ook nooit he.