Queenstown - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu Queenstown - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu

Queenstown

Door: Janny

Blijf op de hoogte en volg Janny

11 Maart 2018 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Het uploaden van de foto's hier lukt niet echt. Voor degenen die heel erg graag foto's willen zien heb ik de volgende oplossing. Via de app POLARSTEPS zijn we ook te volgen. Deze app geeft de route aan en bij elk punt waar we zijn kan ik een foto plaatsen. En dit lukt wel. Als je belangstelling hebt dan zou je deze app kunnen installeren en dan zoeken naar Janny Grotenboer. Je mag me ook een Whatsappje sturen en dan stuur ik je de link toe. Net zo makkelijk. Het is echt een leuke handige app.

Als we wakker worden zaterdagochtend is het wederom prachtig weer. We ontbijten op ons gemakkie en Iris belt nog even met Robbert, de gratis MB's worden op deze manier heel goed besteed. En dan gaan we op weg naar Queenstown. De omgeving is zo mooi waar we doorheen rijden. Mooie groene weilanden met grote kuddes schapen of koeien. Achter die weilanden zie je in de verte de ook groene bergen. Met de zon erop maakt dat we erg genieten van deze omgeving. Het is niet druk op de wegen hier en ik schat in dat de helft van het verkeer uit een camper bestaat. Na anderhalf uur rijden komen we aan bij de zuidkant Lake Wakatipu. We maken een stop bij Devils point en hebben een uitzicht over een prachtig blauw groen meer, niets duivelachtigs aan.

In Queenstown aangekomen rijden we naar onze eerste keus camping. De camping is vol maar ze willen ons bij uitzondering nog wel de plek geven waar normaliter de auto's gewassen worden en waar de vuilstort is. De kosten voor deze plek, slechts 90 NZ dollar per nacht. Dat is ongeveer 54 euro. En als ik vraag om een Discount omdat het een waardeloze plek is zegt de uiterst vriendelijke dame.....No, I am sorry! Niks geen sorry.

We besluiten de volgende camping maar te proberen. Deze is ook dichterbij de stad! Hier hebben ze nog wel plek. En voor NZD 84 mogen we onze camper stallen op plek 107. Deze camping lijkt in niets op wat wij in Europa aan campings kennen. Het is een terrein met 5 geasfalteerde wegen met daartussen iets wat op gras lijkt. Dan zijn er in dat gras nog her en der geasfalteerde plaatsen waar je de camper op kunt neerzetten. En dat voor de prijs van 17,50 euro PP betaal je hier wel de hoofdprijs. Iris besluit dat ze later ook een camping wil! Maar dan wel met kippen. Ach, een wijze collega zei ooit tegen me, beter te duur dan niet te koop.

Wij zijn redelijk vroeg en dus is de camping, cq parkeerterrein nog half leeg maar aan het einde van de dag staat het hele terrein vol met campers. Grote, kleine, hippie en andere soorten campers. Best grappig om te zien. Helemaal achteraan op het terrein staan de echte Die Hards, de mensen die in een tent slapen. Vind ik echt superstoer want de nachten zijn hier echt mega koud! De sterrenhemel 's nachts is GEWELDIG, zelden zoveel sterren gezien maar dat betekent ook dat het erg koud is!

Nadat we geïnstalleerd zijn en een broodje hebben gegeten dalen we af naar het centrum. Queenstown is een stad die tegen de berg aan is gebouwd en dat betekent dat we onze beenspieren goed gaan benutten. Na 5 minuten afdalen staan we aan het haventje met daarbij een park en een strand. Wat een gezelligheid hier! Een soort Vondelpark in het klein. En we treffen het want er is een soort van braderie. We zien allemaal handgemaakte sieraden, houten planken, mutsen, schilderijen, nog meer sieraden etc en vinden het erg leuk om er rond te lopen.

We zitten lekker aan het (schelpen) strandje en bekijken vol aandacht alle mensen. Daarna lopen we de winkelstraatjes wat door en we zijn het erover eens dat Queenstown het leukste stadje tot nu toe is. Via de supermarkt lopen we eind van de middag terug naar de camping. Een hele klim omhoog. Nadat we een broodje hamburger gemaakt hebben gaan de lichtjes uit en liggen we heeel erg vroeg op bed. Morgen lekker uitslapen en nog een dagje Queenstown!

• 11 Maart 2018 - 09:27

De Buur...........:

Idd wat een mooi reisverslag !! En goed dat je camping verderop bent gaan staan

• 11 Maart 2018 - 12:29

Hanneke:

Ik denk dat jullie nu lekker liggen te slapen maar het is weer een mooi verslag! Kalmte kan je redden, fijn dat jullie nog een dag in het leuke stadje blijven. Geniet er van!! Liefs van ons

• 11 Maart 2018 - 19:56

Vanessa:

Ben gewoon stiekem een beetje jaloers ;-) heel veel plezier en een hele dikke kus van ons allemaal uit Donkerbroek