Van Queenstown naar Haast - Reisverslag uit Haast, Nieuw Zeeland van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu Van Queenstown naar Haast - Reisverslag uit Haast, Nieuw Zeeland van Janny Grotenboer - WaarBenJij.nu

Van Queenstown naar Haast

Door: Janny

Blijf op de hoogte en volg Janny

14 Maart 2018 | Nieuw Zeeland, Haast

En we hebben inderdaad lekker uitgeslapen. Daarna in de zon genoten van een uitgebreid ontbijt. Daarna dalen we af richting de stad. We lopen langs de winkeltjes en Iris vind eindelijk een zonnebril die ze leuk vind en betaalbaar is. Je betaald hier toch snel 30 tot 40 euro voor een zonnebril. We genieten wederom van de gezellige haven en iedereen die het aandurft het kouden water in te duiken. Wij wagen ons er in ieder geval niet aan.

Met een hele kip (deze is al geplukt en gebraden inmiddels) onder onze arm gaan we aan het einde van de middag weer richting onze luxe camper. We kwamen er via onze reisorganisator Slobodan (van Planet Downunder) achter dat we een nieuwer luxere camper hebben meegekregen dan waar we voor betaald hebben. Mochten jullie ooit nog deze kant opgaan dan kan ik jullie Planet Downunder van harte aanbevelen, het is allemaal super geregeld!

Nadat een paar potjes kaarten duiken we weer lekker vroeg ons bed in, maandag gaan we op weg naar Wanaka. Een rit van ongeveer 100 km.

Even buiten Queenstown stoppen we bij de bungyjump plaats. Zowel James als ook Iris vinden dit gespring in de diepte helemaal geweldig. En ik moet zeggen De locatie is fantastisch langs een helder blauwe rivier. Maar de jump is "slechts" 50 meter en dat vind die kleine helemaal niks! hahahaha. We kijken alleen en ook James besluit dat het geen 120 euro sprong waard is.

We rijden verder door een mooi groen gebied en zien steeds meer wijnvelden. Na enige tijd gaat het lieflijke groene over in wat ruiger gebied. De rotsen zijn minder begroeid en het ziet er veel woester uit allemaal.

Net voor Wanaka stoppen we bij het plaatselijke vliegveld alwaar men een museum heeft met oude vliegtuigen en oude auto's. Net wat voor James. Omdat de intree 20 dollar pp is (12 euro) besluiten Iris en ik dat we voor dit geld liever een, in de als Amerikaanse Diner ingerichte kantine, heerlijke kop cappuccino nemen. Volgens mij is het niet een groot museum en kan het nooit uren duren voordat James er weer uitkomt. Onze voorspelling komt uit en net als ons half uur gratis wifi voorbij is komt James aangelopen.

We vervolgens onze weg en regelen een plek op een wederom prachtig gelegen camping in Wanaka. We kijken aan de ene kant naar de bergen en naar de andere kant hebben we een uitzicht over het meer. Na het nuttigen van een broodje gaan Iris en ik naar de naast gelegen Winery van Rippon. Als we bovenaan de berg aankomen genieten we allereerst van het meest adembenemde uitzicht van de laatste weken. In het prachtig blauw groene meer ligt nog weer een klein eilandje met diverse bomen en struiken met allerlei kleuren. Het is een beetje bewolkt maar de zon schijnt er nog tussendoor en dat maakt dat het een prachtig geheel wordt.

We gaan eerst maar es wijn proeven. We krijgen uitleg over de verschillende druiven en grondsoorten en bij van iedere druif en grondsoort krijgen we de bijbehorende wijn te proeven. Lekker zo op maandagmiddag! Ik weet dat je het uit moet spugen maar zowel Iris als ik beginnen daar niet aan. We slikken alles heerlijk door. We besluiten een fles van de wijn die we beide lekker vinden mee te nemen. Na nog wat mooie foto's genomen te hebben lopen we vrolijk de berg weer af en gaan op naar de Spaghetti Bolognese.

Vandaag gaan we op weg naar Haast. De komende dagen komen we niet echt in gezellige plaatsen dus eerst maar een stop bij de supermarkt. Altijd leuk in een buitenlandse supermarkt. Althans dat vinden wij. Als we deze supermarkt binnenkomen staan de groentes echt keurig uitgestald. En dan niet zoals bij ons in een krat. Nee, langs de muur hangen planken en daar liggen de kropjes sla keurig naast elkaar. Daarnaast hangen mandjes en in die mandjes liggen gezellig de paprika's naast elkaar te glimmen. Verderop staan keurig in de rij een de boerenkool stronkjes. Echt prachtig om te zien. We bedenken de menu's voor de komende dagen. Pasta pesto met kip, spaghetti Bolognese, Chili con Carne, schnitzel met aardappeltjes en sla, vissticks met aardappeltjes en worteltjes. Daarnaast nog wat vreterij voor bij onze verhitte kaartpartijtjes.

Als we alles hebben gaan we op pad. We rijden naar de westkust en komen langs Lake Hawae wat wederom een zo mooi blauw groene kleur heeft. Daarachter de groene weiden en bergen waar we in de top sneeuw zien liggen. Onderweg stoppen we nog bij een waterval maar we hadden onze vesten in de camper laten liggen en het is echt mega koud hier! ik denk zo rond de 10 graden. De route van vandaag is 140 km maar door een bergen en dalen en bochten en bruggen duurt het ongeveer 3 uur voordat we er zijn. Haast is echt een gat van niks maar de volgende stop is de Frans Josef Gletsjer en dat is nog 150 km. Daar hebben we geen zin in.

De zon schijnt en we genieten van een broodje en doen voor de rest van de dag helemaal niks. Na de Chili con Carne kaarten we nog een potje en dan vind ik het om 9 uur weer tijd om onder de wol te kruipen.

• 14 Maart 2018 - 08:50

Greetje:

Heerlijk om zo bij m’n ontbijt jullie verhaal te lezen over de voor ons bekende omgeving, prachtig land!
    Het doet me steeds meer beseffen dat we geboft hebben dat we dat allemaal hebben kunnen zien...
    Gaan jullie ook een vluchtje maken ?
    Lekker genieten !
    Groetjes, Greetje.

• 14 Maart 2018 - 10:09

Janny Grotenboer:

Het is voor jullie bekend terrein niet he. Wat een prachtig land is het! Ik denk niet dat we een vlucht gaan maken. Het weer is niet al te best. veel laaghangende bewolking en dan gaan de helikopters niet de lucht in. we gaan morgen lopend naar de gletsjers

• 14 Maart 2018 - 11:36

Joyce:

Zo leuk om te lezen!!!!! :)

• 14 Maart 2018 - 14:40

Wiep:

zo he nichie dat klinkt weer reuze.ben benieuwt naar de foto van het meer met eilandje.Je beschrijft het zo mooi dat je het ook wil zien.dikke kus vooor jullie alledrie.

• 14 Maart 2018 - 22:37

Feija:

Hi Janny, James en Iris, wat heerlijk dat jullie zoveel met elkaar beleven

• 17 Maart 2018 - 07:21

Sietske:

Zo leuk om te lezen!Genieten voor mij en zeker voor jullie in dat prachtige land!!!
    Liefs